Australian cobberdog størrelse

Om du leter etter riktig hunderase for deg - vurder Australian cobberdog. Størrelse og pels varierer fra hund til hund, men vennlighet og lojalitet får du i dem alle.


Ordet "cobber" er australsk slang for "kompis" og det er akkurat det som kjennetegner Australsk cobberdog. Om du er på jakt etter en kompis og den perfekte familiehund så passer denne rasen ypperlig. Dette er en hund som gjerne er med på alle familiens aktiviteter i skog, på vann, i båt, på skitur, men tar også til takke med sosialt samvær og en plass i sofaen.

Dette er Australian cobberdog

Australsk cobberdog er en hunderase som er avlet fram fra Australian labradoodle og som ble registrert i 2012, som en rase under etablering i raseregisteret til MDBA (Master Dog Breeders Association).

Som beskrevet over er rasen kjent for sitt vennlige og lojale vesen, og er den perfekte kompis og følgesvenn. Hundene er sjeldent aggressive og en ypperlig familiehund som er trygg å ha rundt barn.

Denne rasen er sporty og aktiv. Ta gjerne en australsk cobberdog på fjellet og på løpetur, men de vil også sette pris på å få oppgaver, å bli dressert og å få trent seg mentalt. Om du er på jakt etter en sofahund er disse hundene også et godt alternativ, da de er svært kjærlige og rolige hunder.

Australian Cobberdog størrelse og pels

Rasen kommer i flere størrelser. For mange er det praktisk med en litt mindre hund mens andre liker dem større. Australian cobberdogs størrelse har ingen påvirkning på verken humør, aggressivitet eller aktivitetsnivå.

"mini" blir ca 38-45 cm høye og vil veie fra 6-15 kilo. 

"Medium" blir ca 46 -55 cm høye og veier fra 15-20 kilo 

"standard" blir ca 56 -58 cm høy og vil veie 18-25 kilo.

Pelsen til denne rasen er spesiell på den måten at den er lavtrøytende. Pelsen må til gjengjeld klippes 2-3 ganger i året. Det at hunden er lavtrøytende gjør den svært allergivennlig. Den gir ikke fra seg hud og andre partikler som de med hundeallergi vanligvis reagerer på, og vil være et godt alternativ for dem som vil oppfylle hundeønsket til tross for allergien.

Pelsen er forskjellig fra hund til hund når det kommer til farger, mønstre og tekstur. Hundene kommer i alt fra creme/beige til mørkebrun eller svart, kan være veldig krøllete, myke, lette bølger eller rett pels.(satin coat/short hair)

Kontakt oss for mer info

Våre hunder kommer med 100% helsegaranti når det kommer til arvelige sykdommer, er vaksinerte og IDmerket med chip. Hundene er også vennlige og friske både psykisk og fysisk, noe vi er svært opptatt.

Ta kontakt med oss om du har mer du lurer på om Australian cobberdog og størrelse, om rasen generelt eller om våre hunder i Norge. Vi er glade for å hjelpe deg på veien mot å finne den hunderasen som passer deg og ditt liv best.

Les mer om våre kommende kull på våre nettsider, eller kontakt oss dersom du ønsker å være fôrvert. Pris får du på forespørsel.