Australian cobberdog pris

Om du ønsker deg en lojal og allergivennlig kompis, sjekk ut Australian cobberdog. Prisen varierer fra oppdretter til oppdretter, men du får mye personlighet for pengene.

Australian cobberdog er de perfekte terapi- og servicehunder, den mest lojale kompisen du finner og en flott lekekamerat for både små og store, dyr og mennesker. Lavtrøytende og er en allergivennlig hunderase, som gir også deg med pelsdyrallergi sjansen til å skaffe deg en lodden venn.

Rasens historie

Denne rasens historie begynner i Australia, med et mål om å avle frem en rase som både var allergivennlig, og som kunne fungere som en service- og terapihund. En australsk oppdretter kom frem til at krysningen mellom puddel, med sitt intellekt, allergivennlige og røytefrie pels, og labrador, som er lojal, lettrent, rolig og snill, ville være den perfekte kombinasjon.

Slik ble mixen vi kaller Labradoodle til. Hundene som denne oppdretteren, Wally Conron, avlet frem ble en stor suksess, og eksakt den kombinasjonen han var ute etter.

Mixen fikk raskt høy etterspørsel, noe som førte til at flere oppdrettere begynte å avle Labradoodles. Da dette ikke ble gjort like forsiktig og presist som hos Conron, ble mixen mer og mer "forurenset" og endte ikke opp slik den var ment; en allergivennlig servicehund.

En helt ny rase blir til

En annen oppdretter fortsatte på det Conron begynte på, men med et litt annet avlsprogram. Hundene som ble avlet frem her fikk navnet Australian Cobberdog, for å distansere dem fra de negative assosiasjonene som var bygget opp rundt Labradoodlenavnet. Cobberdogen er rett og slett en renraset Labradoodle som oppfyller alle de opprinnelige målene Conron satte for rasen.

Australian cobberdog ble godkjent som en rase under etablering i MDBAs (Master Dog Breeders Association) i 2012 og er offisielt en rase for seg selv.

Forskjellen mellom cobberdogen og en Labradoodle i dag, er at Labradoodlen er en mix mellom to raser mens cobberdogen har en anerkjent stamtavle og sin egen stabile DNA-sekvens. Denne gjør at rasen opprettholder alle egenskapene sine, generasjon etter generasjon.

Slik er rasen

Cobber er australsk slang for "kompis", noe som er en svært riktig beskrivelse av rasen. Disse hundene er blant de mest lojale du finner, de er blide, lydige og enkle å dressere.

Rasen er sporty og glad i en treningsøkt. Ta den gjerne med i skiløypen, på løpetur, i fjellet eller i båt. De er også like komfortable i sofaen eller foran peisen, på kafe eller i bilen. Rasen har også vist seg å være glad i både barn og andre hunder, og skal ikke være noe problem å invitere inn i familien.

Utseende

Når det kommer til hundens utseende varierer både størrelse, farge og pels fra hund til hund. Det de alle har til felles er en pels som ikke slutter å vokse, og som bør klippes 2-3 ganger i året.(fleece)

Pelsen er som oftest enten krøllete eller har litt mykere og mindre dramatiske bølger. Den bølgete pelsen er enklere å gre igjennom, mens den krøllete ofte virker tettere og kan danne pølselignende floker, nesten som en dreadlock.

Australian cobberdog har også et bredt spekter av farger og kan både være ensfargede med én solid farge, eller ha flere ulike nyanser av den samme fargen. Pelsen kan være kullsvart, mørk brun, rødlig, gylden brun eller lys creme/beige. Noen opplever også at fargen endrer seg - du kan dermed kjøpe en hund med mørk brun pels, men ende opp med en beige/gråfarget hund.

Størrelser

Hundene finnes i tre forskjellige størrelser, slik at både de som ønsker seg en stor hund og de som vil ha en litt mindre hund kan nyte Australian Cobberdogs fordeler.

  • Mini - Vil bli ca 38cm til 45cm høye og veie 6-15 kg

  • Medium - Blir ca 46cm til 55cm høye og vil veie 15-20 kg

  • Standard - Vil bli ca 56cm til 58cm høye og veie 18-25 kg

Australian Cobberdog hos Kennel Millippi

Når du kjøper en hund hos oss får du en hund som er frisk både fysisk og mentalt. De er også ID-merket med chip, har alle vaksiner og har gått igjennom en fullstendig helsesjekk. Vi leverer også hunder med helsegaranti når det kommer til arvelige sykdommer.

Har du spørsmål om Australian cobberdog og pris?

Vår Australian cobberdog-pris får du på forespørsel. Prisen varierer fra oppdretter til oppdretter - hos Kennel Millippi får du mye hund for pengene.

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål om rasen, om våre hunder eller om Australian cobberdog og pris. Vi er glade for å hjelpe deg på veien til å finne den riktige rasen for deg og ditt liv, og om du ønsker en lojal, smart, snill og allergivennlig hund som er lavtrøytende er cobberdogen perfekt.

Du kan også kontakte oss dersom du ønsker å være fôrvert for en av våre hunder.