Australian cobberdog Norge

Ønsker du deg en lojal og lodden kompis? Kennel Millippi er medoppdretter av Australian cobberdog i Norge. Din neste hundekompis finner du hos oss. 

Å finne den riktige rasen er en utfordring mange står overfor når de har bestemt seg for å invitere en firbent venn inn i livet sitt. Mange må ta hensyn til familie, bosituasjon, allergier eller diverse andre utfordringer. Noen har kanskje også spesifikke bruksområder de ønsker en hund for - for eksempel jakt, gjeting eller vakthold.

For deg som ønsker en ordentlig kompis, en følgesvenn som både er allergivennlig og lavtrøytende og som går godt med både barn og voksne, er Australian Cobberdog et veldig godt alternativ.

Hva slags rase er Australian Cobberdog?

Australian cobberdog er en svært familievennlig og lettrent hunderase. Cobber er australsk slang for "kompis", noe som beskriver rasen godt. Hundene går godt overens med både voksne, barn og andre hunder og er veldig lojale. De er enkle å hanskes med og er som regel svært glade og fornøyde hunder.

Størrelse og pels

Hundene finnes i ulike størrelser:


  • Mini: Blir ca 38cm til 45cm høye og veier 6-15 kg

  • Medium: Blir ca 46cm til 55cm høye og veier 15-20 kg

  • Standard: Blir ca 56cm til 58cm høye og veier 18-25 kg


Når det kommer til denne rasen skal det ikke være noen merkbar forskjell i størrelse på tisper og hannhunder. Størrelsen påvirker heller ikke gemyttet til hundene.

Australian Cobberdog kommer både som helfarget og flerfarget og kan være alt fra cream/beige til svarte og sjokoladebrune. Rasen er kjent for å ha allergivennlig og lavtrøytende pels, som for mange er et stort pluss. Pelsen krever vedlikehold da den raskt får floker og vokser kontinuerlig, vanligvis trenger hundene en klipp 2-3 ganger i året.

Godkjent rase

Rasen stammer fra Australsk labradoodle og ble offisielt anerkjent som en rase under utvikling i 2012, og kom dermed også inn i raseregisteret til MDBA (Master Dog Breeders Association).

De ble i utgangspunktet avlet frem for å fungere som gode terapi- og assistansehunder, som er bakgrunnen for deres vennlige, ikke-aggressive og lojale natur.

Hundene hos Kennel Millippi

Hos oss har vi Australian Cobberdogs i flere ulike størrelser og typer. Uansett hvilken av disse du velger vil du få en hund som er sosial, snill og lojal. Vi er veldig stolte av gemyttet til våre hunder, noe vi tror du også vil bli.

Alle våre valper er helsesjekket og leveres IDmerket med chip og med alle vaksiner. Vi har også helsegaranti på arvelige sykdommer.

Kontakt oss

Ta kontakt med oss dersom du er på jakt etter Australian cobberdog i Norge. Vi gir deg gjerne mer informasjon om rasen og våre fremtidige kull.