Australian cobberdog allergi

Australian cobberdog er allergivennlige, lojale, sporty og sosiale hunder som passer for både små og store, enslige eller familier. Realiser hundedrømmen til tross for allergien.

Sliter du med allergi for pelsdyr, men ønsker deg en kompis å dele hverdagen med? Australian cobberdog har allergivennlig pels som er lavtrøytende og ikke gir fra seg hudpartikler eller annet som kan være allergitriggende. Test ut rasen og sjekk ut hvordan den fungerer for deg og din allergi.

Om rasen

Denne rasen er den perfekte familiehund. Den er gjerne med på alle familiens aktiviteter i skog, på vann, i båt, på skitur eller på kafe, men tar også til takke med sosialt samvær og en plass foran peisen.

Rasen har et svært rolig temperament, samtidig som den er sporty og ivrig på å lære. De er vennlige familiehunder og fungerer godt med både barn og andre hunder. De er også svært lojale mot familien sin.

Når det kommer til størrelse finnes rasen i tre forskjellige - mini, medium og standard. Størrelsen har ingenting å si på hundenes gemytt og temperement, og påvirkes ikke i stor grad av kjønn.

De minste av disse hundene blir mellom 38 og 45 cm høye og har en vekt på rundt 6-15 kilo, mens e største er hele 56 til 58 cm høye og veier 18-25 kilo. Det er også en størrelse i mellom disse: Medium med en vekt på 15-20 kilo og som er mellom 46 og 55 cm høye.

Godkjent som egen rase

I 2012 ble rasen Australian Cobberdog offisielt registrert i MDBAs (Master Dog Breeders Association) register som en rase under etablering. Cobberdogen er avlet ut fra rasen Labradoodle, som i utgangspunktet ble avlet frem for å lage en servicehund for dem som sliter med allergi.

I motsetning til Labradoodlen, som er en mix mellom puddel og labrador, er Australian cobberdog registrert som en egen rase med sin egne stabile DNA-sekvens. Dette betyr at rasen holder på egenskapene og gemyttet sitt fra generasjon til generasjon, og at det ikke er tilfeldig hvilke gener som slår ut, slik det vanligvis er med blandingsraser.

Det Labradoodlen skulle bli, ble i stedet Australsk Cobberdog - allergivennlig, snill, smart og med det perfekte gemytt for en terapi- eller servicehund.

Australian Cobberdog - en allergivennlig hund

Labradoodlen ble til for å dekke behovet for en allergivennlig service- og terapihund. Avlingen startet med å kombinere en hund man visste hadde allergivennlig pels, puddelen, med en rase som hadde de egenskapene en servicehund er nødt til å ha, labradoren.

Etterspørselen etter Labradoodlen skjøt i været, noe som førte til en overavling fra useriøse oppdrettere. Blandingen ble dermed ikke det den skulle bli, i stedet ble det avlet frem en ny og bedre versjon av rasen - Australian cobberdog. Allergi og funksjonshemninger var nå en mindre utfordrende kombinasjon når det kom til å finne en servicehund.

Selv om det finnes flere andre hunder enn Australsk cobberdog for allergikere, får du i denne rasen også mange andre fordeler. Du kan selv velge størrelse etter hva som passer ditt liv best, og det finnes en rekke fargekombinasjoner. I tillegg får du en hund som er både sporty og intelligent, like mye som den er kjærlig, lojal og rolig.

Hundene hos Kennel Millippi

Ta gjerne kontakt med oss dersom du ønsker mer informasjon om Australian cobberdog og allergi, eller annen informasjon om rasen. Vi forteller deg gjerne om planlagte kull hos oss dersom det skulle være av interesse, og gir deg informasjon om pris. Etterspørselen på denne rasen vokser raskt og det kan være lurt å være tidlig ute.

Alle hundene hos Kennel Millippi kommer ID-merket og fullt vaksinert, samt med helsegaranti når det kommer til arvelige sykdommer. Vi leverer kun hunder som er friske både mentalt og fysisk.